Barcelona riscă excluderea din La Liga; Anunțul a fost făcut chiar de președintele Ligii Spaniole

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Javier Tebas a făcut un anunț care le dă fiori tuturor fanilor fotbalului spaniol. Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal susține că în cazul în care se va ajunge la crearea unei republici catalane, atunci Barcelona nu va mai putea juca în La Liga.

„Dacă procesul merge mai departe, atunci toate cluburile din Catalonia nu vor putea juca în La Liga. Sper că situația se va rezolva deoarece Spania este o țară în care legile și ilegalitățile nu pot fi permise”, a spus Tebas, pentru 90min.com.

Pe 1 octombrie va avea loc referendumul pentru independența Cataloniei. Dacă majoritatea voturilor de la referendum vor fi pentru crearea unei republici catalane, atunci gruparea blaugrana ar putea să nu mai joace celebrul El Clasico, cu Real Madrid.

„Este o dezbatere dificilă. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar sper că nu vom avea un campionat fără ei. Nu-mi doresc asta, nu vreau să văd asta. În primul rând, ca fan al sportului. Barcelona trebuie să facă parte mereu din această ligă”, a declarat și Zinedine Zidane.

”Vorbind din punct de vedere economic, există o mulțime de cercetări care arată că federațiile catalane ar putea avea până la 93 de milioane de euro anual ca stat independent”, a declarat Gerard Estreva. ”În cazul în care Catalonia își va declara independența există și varianta înființării unei noi ligi”, a mai adăugat președintele Uniunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...