Serghei Lavrov: Cei care pledează pentru evacuarea pacificatorilor ruși din Transnistria pun la cale un război în regiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Moscova consideră că cei care au sugerat Republicii Moldova ideea evacuării pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană pun la cale un război în regiune, susţine ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Potrivit acestuia, odată cu retragerea militarilor ruşi din Transnistria războiul este inevitabil.

„Nu cred că se poate prevesti un război. Nimeni nu vrea acest lucru, cu excepția celor care au ghidat mâna reprezentanților guvernului moldovean, când aceștia scriau nota cu privire la necesitatea evacuării militarilor noștri din Transnistria”, a declarat Lavrov vineri la deschiderea noului an de studii în fața studenților Institutului de relații internaționale de la Moscova, MGIMO, citat de Ria Novosti.

Potrivit lui, acest lucru se face pentru „a exersa presiuni asupra Rusiei”.

Amintim că, la mijlocul lunii august curent autoritățile Republicii Moldova au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre, pe agenda zilei a celei de-a 72 sesiune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la începutul lunii viitoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...