Motivul adunării delegaţilor de la cluburile şi de la şcolile de specialitate din întreaga republică a fost modificarea statutului federaţiei şi alegerea conducerii forului.

Deşi Ion Vinaga a fost ales în funcţia de preşedinte cu mai puţin de o lună în urmă, la 13 februarie, acesta şi-a dat demisia. În momentul alegerii, Vinaga declara că acceptarea propunerii de a conduce Federaţia Moldovenească de Judo, a fost o decizie bine determinată. El promitea să-i susţină pe judocani şi să le creeze condiţii mai bune de afirmare.

Pentru început, participanţii la reuniune au efectuat modificări în statutul federaţiei, după care au purces la alegerea noii conduceri. Cu 34 de voturi pro din cei 35 delegaţi prezenţi, preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Judo a fost ales omul de afaceri Andrei Golban.

Andrei este judocan, fost sportiv de performanţă, premiat cu argint la Campionatele Europene şi participant la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996.

Adunarea Generală extraordinară a efectuat modificări substanţiale în conducerea federaţiei. Mai bine de jumătate dintre membrii biroului sunt persoane noi. În premieră, vicepreşedinţi ai forului naţional de judo au fost desemnaţi foştii sportivi de performanţă Victor Florescu şi Corneliu Dudnic, iar secretar general a fost ales Mihai Ciudin.