6.100 de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt la datorie astfel ca în cele 1.977 de secţii de votare din ţară să fie ordine.

„Grupele de reacţionare operativă ale Poliţiei au fost dublate. Totodată au fost create în fiecare inspectorat de Poliţie grupe de documentare procesuală care în cazul de semnalare a unor ilegalităţi vor interveni pe perioada zilei de astăzi şi mâine inclusiv. Odată cu deschiderea secţiilor de votare Poliţia va fi amplasată în raza de 100 de metri, în adiacentul secţiilor de votare şi va reacţiona şi implica în localul secţiilor de votare doar la solicitarea preşedinţilor secţiilor de votare”, a precizat şeful Inspectoratul Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

Sursa menţionează că pentru persoanele în stare de ebrietate, persoanele care deţin arme sau alte obiecte ce prezintă pericol pentru viaţa şi sănătatea participanţilor în ziua alegerilor, este interzis accesul în secţiile de votare.

Totodată, în adiacentul secţiilor de votare nu este permisă comercializarea băuturilor alcoolice şi în special de către concurenţii electorali nu este admisă transportarea organizată a electoratului către secţiile de votare.

Cei care nu vor ţine cont de aceste restictiţii riscă să se aleagă cu amenzi.