Fostul primar al satului Ulmu, Grigore Postică, a fost suspendat din funcţie în luna martie, după ce cu mai mulţi ani în urmă a refuzat să ofere unei firme autorizaţie pentru amenajarea unui lac în localitate. Reprezentanţii firmei s-au adresat în instanţa de judecată, iar în 2008 au câştigat la Curtea Supremă de Justiţie. Primarul a pus la îndoială legalitatea deciziei judecătoreşti, refuzând să o execute. Astfel, a ajuns să figureze într-un dosar penal, iar în primăvara acestui an a fost obligat de Judecătoria Ialoveni să plătească o amendă de 6.000 de lei şi, totodată, i-a fost interzis să ocupe funcţii publice timp doi ani.

Chiar şi aşa, Grigore Postică, a decis să candideze la alegerile locale din 14 iunie. La scurt timp însă, după ce a fost înregistrat, consiliul Electoral de Circumscripţie Ialoveni, l-a eliminat din cursă. Decizia i-a nemulţumit pe o bună parte dintre locuitorii satului, care spun că astfel li s-a îngrădit dreptul de a alege primarul pe care vor să-l aibă în fruntea localităţii. 

Oamenii sunt nemulţumiţi că Grigore Postică a fost respins de Consiliul electoral de nivelul doi, din Ialoveni, după ce consiliul electoral de circumscripţie din satul Ulmu i-a acceptat candidatura. Spun că astfel s-a tras de timp, pentru ca un alt candidat să nu reuşească să se mai înregistreze.

Reprezentanţii biroului electoral din satul Ulmu spun că nu au avut motive să respingă candidatura lui Postică.

De cealaltă parte, reprezentanţii consiliului de circumscripţie Ialoveni afirmă că organizatorii scrutinului din satul Ulmu nu au avut dreptul să înregistreze candidatul din cauza interdicţiei impuse de instanţă.

Grigore Postică nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia. În cursa pentru primăria din Ulmu au rămas trei candidaţi.