„Am fost citat, m-am prezentat. A fost o discuţie bună. Am răspuns la toate întrebările şi dânşii urmează să-şi facă lucrul. Eu voi veni cu detalii la un briefing de presă. M-au întrebat tot ce ţine de anchetă”, a precizat Chiril Gaburici.

Dosarul conţine materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică şi tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original, dar şi alte probe administrate în această cauză de către Direcţia Generală Urmărire Penală a IGP al MAI.

Studiile lui Chiril Gaburici au ajuns în vizorul poliţiei acum mai bine de două luni, când o investigaţie jurnalistică a depistat mai multe inexactităţi în CV-ul acestuia. Totodată, Inspectoratul General de Poliţie a deschis dosar penal pe faptul studiilor premierului Chiril Gaburici.

Cauza penală a fost deschisă în baza articolului 361 din Codul Penal care se referă la „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”. Ministrul de Interne a precizat că este vorba despre actul de studii medii obţinut de Gaburici.