(VIDEO) O maşină-capcană a explodat pe una dintre cele mai aglomerate străzi a capitalei somaleze. Există victime

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 20 rănite în explozia unei mașini capcană duminică în capitala somaleză Mogadishu și bilanțul victimelor ar putea să crească, potrivit poliției, relatează Reuters și AFP. Explozia a avut loc pe strada Maka al-Mukaram, cea mai frecventată arteră rutieră din capitala somaleză și care duce către palatul prezidențial.

„Până în prezent sunt șase morți, toți civili, și alte 20 de persoane sunt rănite. Sunt în majoritate pietoni, iar alții se aflau la cumpărături”, a declarat un ofițer de poliție pentru Reuters. „Numărul morților ar putea crește. Majoritatea răniților sunt în stare foarte gravă”, a precizat el.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului somalez al securității, citat de AFP, mașina capcană a fost detonată de la distanță.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar islamiștii radicali shebab, afiliați rețelei Al-Qaida, întreprind de obicei astfel de operațiuni la Mogadiscio.

Islamiștii shebab vor să înlăture de la putere guvernul central somalez, susținut de comunitatea internațională și de Forța Uniunii Africane din Somalia (Amisom), formată din 22.000 de oameni.

Islamiștii au fost izgoniți din Mogadishu în august 2011 și și-au pierdut apoi principalele bastioane, dar controlează în continuare vaste zone rurale de unde întreprind operațiuni de gherilă și atentate sinucigașe, deseori în capitală, sau împotriva bazelor militare somaleze sau străine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...