(STUDIU) Londra, cel mai vizitat oraş din lume în 2015

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poziţia de cea mai bine clasată destinaţie internaţională pentru călătorii este deţinută în continuare de Londra, pentru a cincea oară în şapte ani, conform studiului anual MasterCard Global Destinations Cities Index (GDCI).

Astfel, se estimează că Londra va primi 18,82 milioane de vizitatori internaţionali în 2015, cu puţin mai mult decât ocupantul locului doi, Bangkok.

„Cele două oraşe au fost fruntaşele topului la fiecare ediţie”, se precizează în studiu.

Londra este urmată, în top 10, de Bangkok, cu 18,24 milioane de vizitatori, Paris — 16,06 milioane de vizitatori, Dubai — 14,26 milioane de vizitatori, Istanbul — 12,56 milioane de vizitatori, New York — 12,27 milioane de vizitatori, Singapore — 11,88 milioane de vizitatori, Kuala Lumpur — 11,12 milioane de vizitatori, Seoul — 10,35 milioane de vizitatori şi Hong Kong — 8,66 milioane de vizitatori.

Potrivit MasterCard, în 2015, se estimează că aproximativ 383 de milioane de călătorii cu şedere peste noapte vor fi făcute de vizitatori internaţionali în cele 132 de oraşe analizate de Index, ceea ce reprezintă o cerere masivă de bunuri, servicii şi experienţe, întrucât aceştia vor cheltui un total de 360 de miliarde de dolari pe durata vizitelor.

Indexul MasterCard Global Destination Cities ierarhizează oraşele în funcţie de numărul total al sosirilor vizitatorilor internaţionali şi cheltuielile transfrontaliere a acestor vizitatori în oraşele destinaţie, furnizând prognoze de creştere privind numărul vizitatorilor şi pasagerilor pentru 2015.

Datele publice sunt utilizate pentru stabilirea numărului de vizitatori internaţionali şi cheltuielile transfrontaliere, în fiecare dintre cele 132 oraşe destinaţie, folosind algoritmi special concepuţi în acest sens; se acordă o atenţie sporită pentru a elimina efectele de hub pentru destinaţii precum Singapore, Dubai, Amsterdam sau Frankfurt, scrie Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...