Dodon, despre decizia de a naționaliza BEM: Furtul secolului de două ori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia de a naționaliza Banca de Economii, luată marți de către PLDM și PD, este în interesul lui Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, pe lângă naționalizarea Băncii de Economii, actuala majoritate parlamentară ar pregăti un proiect de lege prin care să mai acorde BEM „15 miliarde de lei”.

„Au pregătite deja proiecte de hotărâri, pentru a acorda 15 miliarde de lei Băncii de Economii, pentru a fi naționalizată. Pe lângă banii care au fost spălați până acum, încă vreo 10-15 miliarde de lei. Vor să-i spele și pe aceștia, să-i fure și după asta să ne lase cu datorii de vreo 30-35 de miliarde de lei”, a declarat Dodon miercuri, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit liderului PSRM, s-ar pregăti „furtul secolului de două ori”.

„După ce au scos toți banii din aceste bănci. Din BEM s-a furat de câteva ori, și pe timpul guvernării lui Filat. După asta au dat-o la privat și au mai scos vreo 15 miliarde de lei. Și acuma o întorc înapoi tot la acei oligarhi care sunt la guvernare”, a subliniat liderul socialiștilor.

Dodon a spus că de această decizie nu este străin nici președintele PL, Mihai Ghimpu, care ar urma să intre în coaliția de guvernare după alegerile locale.

„Filat și Plahotniuc s-au înțeles cu Ghimpu. Ghimpu rămâne mai departe în alianța de guvernare, de aceea și au bătut palma nu demult. Acesta a fost schimbul cu ce s-a întâmplat duminică în piață. Ghimpu îl ajuta pe Plahotniuc de protestul Platformei, în schimb el devenea parte a alianței după alegeri”, a mai spus Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...