Cel mai îndelungat val de căldură în Shanghai din istoria de 145 de ani a înregistrărilor meteorologice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un val de căldură, care a durat 11 zile consecutive în Shanghai, a stabilit un nou record în istoria de 145 de ani a înregistrărilor meteorologice realizate în acest oraș asiatic, informează Xinhua.

Vineri a fost cea de-a 11-a zi consecutivă în care temperaturile din Shanghai au depășit valoarea de 37 de grade Celsius, doborând precedentul record de 10 zile consecutive de caniculă, stabilit în 1934 și egalat apoi în 2013, potrivit Observatorului meteorologic local.

Pe 21 iulie, temperatura a urcat până la 40,9 grade Celsius în acest oraș, atingând cea mai înaltă valoare înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice în Shanghai.

Taifunul Nesat, al nouălea taifun din 2017, va ajunge pe coasta sud-estică a Chinei sâmbătă, iar specialiștii se așteaptă ca ploile prognozate să aducă un anumit confort termic pentru locuitorii din regiunile centrale și estice ale acestei țări, confruntate cu valuri de căldură succesive începând din 26 iunie, potrivit Centrului Național de Meteorologie.

Observatorul meteorologic din Shanghai prognozează ploi și o temperatură de cel mult 36 de grade Celsius pentru ziua de sâmbătă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...