Gurin reacționează la solicitarea lui Gaburici, de a demisiona

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorul general Corneliu Gurin susține că nu este cazul să comenteze cererea de demisie, venită din partea premierului Chiril Gaburici, întrucât liderul Guvernului se află sub controlul unei anchete.

Gurin a spus că nu este cazul să comenteze o „scrisoare”, mai ales că este o „scrisoare străină”, venită din partea unei persoane care este „vizată de o investigație a procuraturii”.

„Vinerea trecută a fost stabilit planul de activități ulterioare pe care trebuie să le întreprindă procurorii pe acest caz. Inclusiv audierea respectivului deținător al diplomei (…) domnului, cetățeanului, prim-ministrului Chiril Gaburici”, a declarat Corneliu Gurin.

În schimb, premierul Chiril Gaburici susține că Procuratura Generală „a pornit” ancheta în dosarul privind studiile sale după ce el a cerut demisia conducerii instituției.

„Probabil cu toții vă dați seama că aceste lucruri s-au pornit îndeosebi după ce eu am făcut publică scrisoarea de sâmbăta aceasta” a declarat Gaburici luni, în urma ședinței operative a Guvernului, desfășurată la sediul Centrului Național Anticorupție.

„Mă bucur că lucrurile s-au pornit. Sper că și în cazul băncilor tot așa se va merge”, a continuat premierul, care a ținut să precizeze că „nu știe despre ce diplomă” este vorba în cazul anchetei PG și că el nu a prezentat date false în CV.

Premierul Chiril Gaburici a cerut sâmbătă demisia conducerii PG, BNM și CNPF. El consideră că cele trei instituții se fac vinovate de situația din domeniul bancar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...