Noaptea trecută insurgenţii au lansat peste 40 de atacuri asupra teritoriilor aflate sub controlul armatei ucrainene. În regiunea localităţii Şirokino, de lângă portul Mariupol, separatiştii au lansat obuze de calibrul 152, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a acordului de pace de la Minsk.
Totodată, atacurile au vizat şi localităţi precum Peski, Opîtnoe, Avdeevka, Şceastie, Staniţa Luganskaia, Krasnogorovka şi Vodeanoe. Soldaţii resping, însă, atacurile şi spun că nu vor face niciun pas înapoi.

Între timp, Guvernul de la Kiev a anunţat că armata se confruntă cu o forţă de peste 42 de mii de combatanţi, dintre care trei sferturi sunt rebeli şi un sfert soldaţi ruşi, ce beneficiază de sprijinul a peste 550 de tancuri, ceea ce reprezintă echivalentul forţelor armate ale unei ţări europene medii.
De la sfârşitul lunii trecute, insurgenţii şi-au dublat atacurile asupra poziţiilor trupelor ucrainene, în comparaţie cu situaţia de după semnarea acordului de pace de la jumătatea lunii februarie.