Foto: pl.md

Greşeli sau lecţii, numiţi-le cum doriţi:

1. Ghimpu s-a întâlnit cu Plahotniuc vineri în jurul orelor 23.30. Întrebat azi de jurnalişti, acesta n-a răspuns la întrebare. Noi o să ne facem singuri concluziile. Mie în cap poate să-mi treacă un singur lucru: Plahotniuc a promis să nu-l critice pe Chirtoacă cu presa şi căţeii lui, dar a cerut ceva în schimb: să nu cedeze şi să rămână în PMAN duminica, pentru ca Demnitate şi Adevăr să rămână în umbră. Oamenii stăteau sub copaci. Erau şi mai mulţi.

2. Ghimpu şi Chirtoacă au uitat sau nici n-a ştiu că propriul său electorat se află la celălalt miting, la 30 metri distanţă. Nu trebuia oamenii ăştia învinovăţiţi, făcuţi săraci, antieuropeni. Că aţi depus primii cerere pentru PMAN nu justifică nesimţirea de a denigra un popor şi aşa umilit care abia abia a reuşit să se trezească din somn. Plus, în urmă cu o lună Chirtoacă era aplaudat de oameni, la acelaşi miting al Platformei Demnitate şi Adevăr. Atunci n-a zis nimic de organizatori. DE CE?

3. Ghimpu şi Chirtocă a preluat limbajul căţeilor lui Plahotniuc şi au început insistent a vorbi despre Ţopi, Năstaşi. Parcă în tandem cu ei, nu cu propriu popor. Nimeni nu s-a pornit să voteze platforma Demnitate şi Adevăr, mai ales că este una civică! Dar duşmanul comun ne-a unit.

4. A fost tare dureros în suflet ca atunci când scandam puşcărie pentru hoţi, PL-ul să dea muzica tare. Dragilor, oare voi nu susţineţi aceeaşi ideea? Oare nu toţi ne dorim acest lucru?

5. Nu contează de cine au fost chemaţi, oamenii au venit în stradă să ceară justiţie corectă fără a mima investigarea miliardului furat. Oare chiar nu a înţeles asta Chirtoacă?

6. Ghimpu se întreabă ce este mai important, primăria Chişinău sau miliardul furat şi protestul nostru? Răspuns pentru moş: MILIARDUL! Un miting electoral cu 200 membrii de partid nu vă ajută cu nimic! (a se vedea poza). Nici pe voi cu Primăria, nici pe noi, cu miliardul…

Stimate Dorin Chirtoacă. Cugetaţi bine acest articol. Este un mesaj în care se vor regăsi mulţi dintre cetăţenii care v-au susţinut de-a lungul anilor, şi erau pe cale să vă susţină şi la 14 iunie. Cereţi scuze în mod public pentru nesimţirea de care aţi dat dovadă în piaţă şi eu tare mai sper, că poate, printr-o minune, veţi reîntoarce voturile care le-aţi pierdut astăzi.

Sursa: andreifornea.com

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.