Zeci de mii de japonezi îndemnaţi să-şi părăsească casele sau să fie gata oricând să o facă din cauza ploilor torenţiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de mii de persoane din nord-estul Japoniei au primit ordin de evacuare, duminică, din cauza ploilor torențiale care au cauzat inundații de proporții și au întrerupt traficul feroviar pe unele rute, informează Reuters citând un anunț al autorităților.

Aproape 25.000 de locuitori din prefectura Akita au primit ordin de evacuare și alte circa 65.000 de persoane au fost sfătuite să plece sau să fie pregătite să își părăsească locuințele, a declarat pentru sursa citată un reprezentant al prefecturii Akita.

Mai multe râuri au ieșit din matcă și peste o sută de case au fost inundate, a completat oficialul precizând că nu au fost raportate pierderi de vieți omenești sau victime.

Unele curse ale trenurilor de mare viteză având ca puncte de plecare sau de destinație prefectura Akita au fost suspendate din cauza ploilor torențiale, a informat compania East Japan Railway pe site-ul său.

Furtuna survine precipitațiilor masive care au căzut la începutul acestei luni în sud-vestul Japoniei provocând decesul a 35 persoane, conform Kyodo. În Kyushu, cea mai sudică dintre cele patru mari insule ale arhipelagului nipon, situată la aproximativ 900 kilometri de Tokyo, au fost înregistrate precipitații de o amploare fără precedent, iar numeroase drumuri, case și școli au fost devastate de inundațiile masive. Costul pagubelor produse în provinciile Fukuoka și Oita a fost estimat la circa 893 milioane de dolari.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile locale au emis un ordin de evacuare pentru aproximativ 4.300 de persoane din orașul Tadami (prefectura Fukushima), situat la 270 de kilometri nord de capitala Tokyo, avertizând totodată populația în privința posibilității producerii de alunecări de teren și a creșterii debitelor râurilor. De asemenea, peste 1.400 de locuitori au primit ordinul de a-și părăsi locuințele în localitatea Gosen din prefectura Niigata.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...