Ministerul Sănătăţii de la Seul a precizat că noile cazuri de îmbolnăvire cu virusul mortal MERS s-au înregistrat în rândul celor peste 2300 de persoane aflate deja în carantină.  

Criticate pentru întârzierea procesului de identificare a purtătorilor virusului, precum şi pentru lipsa de transparenţă legată de această situaţie, autorităţile sud-coreene au anunţat că în 24 de instituţii din domeniul sanitar s-au înregistrat cazuri de infectare cu MERS.  

Primul caz de îmbolnăvire cu acest virus mortal a fost constatat pe 20 mai la o persoană care venea din Orientul Mijlociu, iar posibilitatea răspândirii bolii a generat panică în Coreea de Sud. Oamenii au luat cu asalt farmaciile pentru a procura măşti de protecţie.

În urma agravării situaţiei, au fost închise 1300 de şcoli şi au fost anulate diferite evenimente publice. Potrivit datelor furnizate de oficiile locale de turism, peste 20.000 de străini au renunţat, în ultimele zile, la călătoria pe care intenţionau să o efectueze în această ţară asiatică. MERS a fost identificat pentru prima dată în 2012, în Orientul Mijlociu. Infecţia se manifestă printr-o răceală tipică, ce afectează sistemul respirator şi se termină cu pneumonie şi insuficienţă renală.