Merkel: G7, gata să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, „dacă va fi necesar”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, spune că țările din G7 sunt gata să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei „dacă va fi necesar”.

O declarație în acest sens a fost făcută de Merkel, luni, în timpul conferinței de presă susținute la sfârșitul noului summit al celor șapte mari puteri industriale, care s-a desfășurat în Germania, informează AFP.

„O ridicare a sancțiunilor este condiționată de respectarea acordurilor de la Minsk’, acorduri ce vizează în mod concret o încetare a focului în estul Ucrainei”, a spus Merkel, la castelul Elmau, din Bavaria, unde s-a desfășurat summitul.

Amintim că, președintele american Barack Obama și cancelarul german Angela Merkel s-au pronunțat duminică pentru menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei până când aceasta din urmă „va respecta suveranitatea Ucrainei”, transmite AFP.

„Cei doi lideri (…) au convenit asupra faptului că durata sancțiunilor trebuie legată în mod clar de aplicarea completă de către Rusia a acordurilor de la Minsk și de respectarea suveranității Ucrainei”, a indicat biroul de presă al Casei Albe într-un comunicat emis după întrevederea bilaterală pe care Obama și Merkel au avut-o în Bavaria, unde se desfășoară summitul G7.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...