(FOTO) Volkswagen pregătește lansarea unei mașini electrice care va rivaliza cu Tesla Model 3

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Volkswagen ID, prima mașină electrică de serie a constructorului german, va costa cu până la 7.000 de euro mai puțin decât Tesla Model 3, astfel că prețul ar putea ajunge la circa 24.000 de euro.

Tesla a început în luna iulie producția noului Model 3, cea mai accesibilă mașină electrică pe care a realizat-o constructorul american până în prezent.
Pe piața din Statele Unite, Tesla Model 3 are un preț de pornire de circa 35.000 de dolari, echivalentul a circa 30.500 de euro, însă pe piața europeană vor apărea în viitorul apropiat numeroase modele asemănătoare ca performanțe și preț.

Printre ele se numără și Volkswagen ID, versiunea de serie a conceptului cu același nume, care își va face însă apariția undeva în cursul anului 2020. Prețul oficial al noului model este încă necunoscut, însă oficialii Volkswagen au oferit primele indicii în această direcție printr-o comparație directă cu Model 3.

Astfel, Thomas Sedran, șeful departamentului de strategie corporativă, afirmă că Volkswagen ID va costa cu 7.000 – 8.000 de dolari mai puțin decât Model 3. Prin urmare, prețul lui Volkswagen ID ar putea fi de 23.500 – 24.500 de euro, în cazul în care predicțiile celor de la Volkswagen cu privire la reducerea costurilor pentru baterii se vor confirma.

În varianta de concept, Volkswagen ID promite o autonomie de 400-600 de kilometri și un motor electric care generează echivalentul a 170 de cai putere, cu o accelerație 0-100 km/h de până la 8 secunde.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...