Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Sport

31 Aug. 2022 / 12:52

Zimbru Chişinău are un nou antrenor (VIDEO)

Noul antrenor al Zimbrului Chişinău, Lilian Popescu, a fost prezentat oficial la astăzi la club. Tehnicianul a semnat un contract valabil pentru un sezon şi deja a condus primele antrenamente. El a dezvăluit principalul obiectiv pe care-l are la cea mai titrată echipă din capitală este calificarea în play-off-ul SuperLigii moldoveneşti de fotbal, informează Moldova 1.

Tehnicianul a dezvăluit că a acceptat imediat oferta clubului „galben-verde”, fără a sta mult pe gânduri. „Negocierile au durat cred că vreo 15 minute. Practic, nici nu am avut ce negocia.. Pentru mine, dar şi pentru Zimbru, este o provocare. Ştiu că este cea mai iubită echipă din ţară şi sunt multe aşteptări.

„Domnul Lilian Popescu a venit dacă nu pe vecie, atunci pe 10-20 ani sigur. De ce? Pentru că noi sperăm să avem succese”, a menţionat preşedintele clubului Zimbru, Nicolae Ciornîi.

Lilian Popescu a venit la Zimbru cu staff-ul său, din care fac parte Dmitri Arabadji, fostul jucător al clubului, Alexandru Onica, iar antrenor de portari va fi fostul goalkeeper al echipei, Anatolie Chirinciuc. 

„Unicul obiectiv pe care mi l-a spus e că vrea să vadă schimbări în echipă. Să aibă emoţii şi să poată scoate bani din buzunar. Eu însă am alt obiectiv. Zimbru nu poate lupta pentru locurile 7 şi 8. La momentul de faţă sarcina este să fim în primele 6, cred că şi domnul Ciornîi va fi de acord”, a remarcat antrenorul.

Lilian Popescu l-a înlocuit pe banca „zimbrilor” pe Vlad Goian, care, cu o zi mai devreme, şi-a reziliat contractul de comun acord cu clubul din strada Butucului.

Popescu revine pe banca tehnică la trei luni după ce a încheiat colaborarea cu Petrocub Hânceşti, unde a antrenat din iunie 2017.

El a ghidat echipa spre cucerirea Cupei Moldovei în 2020. În Divizia Naţională, pe timpul mandatului său, Petrocub a fost de două ori vicecampioană şi de trei ori s-a clasat pe locul trei.

În cariera sa, Lilian Popescu a mai antrenat formaţiile Olimpia Bălţi, Nistru Otaci, Veris Chişinău, FC Costuleni, FC Tiraspol şi Sheriff Tiraspol. Cu „viespile”, a cucerit Supercupa Moldovei în 2015. 

Noua echipă a lui Popescu, Zimbru Chişinău, este pe locul 7, penultimul, în clasamentul ediţiei actuale de campionat, cu 3 puncte acumulate în 5 etape.

 

Comentarii