(FOTO) Evgheni Șevciuk, surprins pe o stradă din centrul Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul lider separatist Evgheni Șevciuk, aflat în prezent sub protecția autorităților de la Chișinău, ar fi fost văzut pe o stradă din centrul capitalei.

Potrivit activistului civic Valeriu Pașa, Șevciuk ar fi ieșit sâmbătă dimineață dintr-un bloc de pe strada Bernardazzi, iar imediat în spatele său s-au apropiat doi indivizi care păreau să-l protejeze.

„Eu am înțeles că Șevciuc e în Chișinău. Dar chiar să fim oare vecini?
Upd. Apropo, dle Andrian Candu, ziceați că e ceva cu securitate, ăsta mornăia că vor să atenteze la el. Poate îl duceți naibii de lângă copiii noștri dacă e așa treaba? De dorit exact în capătul opus al străzii Bernardazzi, în penitenciarul 13. Mai schimbă o vorbă cu prietenul lui Filat, poate i se alătură între timp și al doilea artizan al schemei Energocapital?”, a scris Valeriu Pașa.

Preşedintele Parlamentului a confirmat joi că fostul lider separatist de la Tiraspol se află la Chişinău și afirmă că acesta se află sub monitorizarea autorităților de la Chişinău. „Autoritățile Republicii Moldova s-au expus deja pe marginea acestui subiect şi ţin situaţia sub control, monitorizând toate acțiunile care sunt necesare. Se ştie absolut tot şi sunt implicate toate autoritățile care trebuie să se implice. Sunt depuse eforturi ca să se respecte regulile clare de protecție a drepturilor omului şi, în același timp, să se respecte drepturile de securitate a Republicii Moldova”, a declarat Candu fiind întrebat dacă Şevciuk se află la Chişinău, după ce în presă s-a vehiculat că acesta ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, iar ulterior că acesta locuiește într-o casă de lux din centrul Capitalei, fiind sub supraveghere non-spot. De menţionat că, anterior speakerul declara că nu cunoaște dacă Şevciuk se află sau nu în Capitală și că nu-l interesează acest lucru. Presa a scris anterior că Șevciuk și oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi înființat o schemă prin care Chișinăul cumpăra energie electrică din stânga Nistrului, cei doi câștigând zeci de milioane de dolari în urma afacerii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...