Linkuri accesibilitate

„Prin vot menținem cursul european, întoarcem miliardul și facem dreptate!"


O relatare de la protestul Platformei DA și mitingul electoral PL, organizate în Piața Marii Adunări Naționale.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale au avut loc două evenimente: un protest organizat de membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” şi o întâlnire electorală organizată de PL înainte cu o săptămână de data alegerilor locale. Genericul fiind: „Prin vot menținem cursul european, întoarcem miliardul și facem dreptate!"

Liderul liberalilor Mihai Ghimpu i-a sfătuit pe adversari să treacă Nistrul. Pentru că aceştia ar fi pentru Moscova. Vrând să aducă moscalul în fruntea capitalei, aluzia făcând-o la adresa mai multor veterani ai războiului de pe Nistru, care scandau mesaje anti-PL chiar la mitingul liberalilor.

Iar candidatul liberal Dorin Chirtoacă i-a îndemnat pe provocatori „să meargă la ceilalţi, care au slujit comuniştii în frunte cu Vladimir Voronin şi pe trădătorul Iurie Roşca. Cum nu faci din deal grădină, nici din aceea gospodină”, a fost replica lui Dorin Chirtoacă.

La celălalt miting, al Platformei „DA” din scuarul Catedralei, se scanda: „Ghimpu, trădătorul. Noi suntem poporul”. Participanții la mitingul organizat de Platforma „DA” i-au proclamat pe Vlad Filat, Vlad Plahotniuc și Vladimir Voronin „dușmani ai poporului".

Mulțimea de simpatizanți ai Platformei „DA” a mers în marș până la Centrul Național Anticorupție, iar ulterior s-au întors în Piața Marii Adunări Naționale.

Circulația pe bulevardul Ștefan cel Marea fost temporar blocată.

Chiar dacă au fost provocări, incidente nu s-au înregistrat, doar altercaţii verbale.

Acţiunile de protest ale Platformei „DA” s-au terminat, cei care au fost la protest s-au împrăștiat. Ei însă au promis că vor reveni – cu corturile pe 27 august, tot aici, în PMAN din Chişinău.

Previous Next

XS
SM
MD
LG