(FOTO) Comparație și cronologie: Mitingurile PL și PCDA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Duminică, în centrul capitalei, au avut loc două mitinguri. Unul organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr, anunțat încă de la 25 mai, și altul al Partidului Liberal, anunțat la 3 iunie.

Cum Partidul Liberal a depus cerere la primăria capitalei încă din 2012, a avut prioritate pentru Piața Marii Adunări Naționale, organizând manifestația sa cu începere de la 11:00.

Iată cum arăta PMAN la ora 11:01, când a început mitingul PL-ului.

foto: web camere Publika

foto: web camere Publika

De la ora 12:00, a început mitingul Platformei Civice Demnitate și Adevăr, organizat în Scuarul Catedralei.

10cfrw

Mitingul a durat în jur de 2 ore, încheindu-se puțin după ora 14:00. În cadrul manifestației, participanții au scandat mesaje anti-guvernamentale, dar ținta protestatarilor a fost și Partidul Liberal. Acțiunea liberalilor, de a ocupa PMAN cu mașini și autobuze a trezit nemulțumire printre zecile de mii de manifestanți, care au strigat „trădătorii” și „Iuda”, făcând referire la liberali.

7cfd

De asemenea, s-au scandat numeroase lozinci îndreptate împotriva actualei Guvernări, dar și a unor partide de opoziție: „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta”, „Filat, la pușcărie” sau „Dodon la pușcărie”.

12

8hjitawq

De cealaltă parte, mitingul Partidului Liberal a durat la fel, până la ora 14:00. Pe parcursul său, liderii PL au luat cuvântul de mai multe ori, atacând manifestanții de la protestul PCDA.

5fvcsa

După ora 14:00 manifestanții Platformei Civice Demnitate și Adevăr au pornit într-un marș spre Centrul Național Anticorupție, în timp ce liberalii au rămas la manifestația din PMAN.

43d

După plecare PCDA în marș, în PMAN au rămas în jur de două sute de persoane, la mitingul Partidului Liberal, care a mai continuat în jur de 10 minute.

333

loitrewd

Cele două manifestații au decurs fără incidente, deși la un moment dat au existat unele altercații verbale între liberali și protestatari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...