Deputat moldovean, victimă a internauților. A distribuit o poză trucată cu Putin în mijloc de la G20

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O poză trucată din timpul discuțiilor în marja summitului G20 de la Hamburg, cu Vladimir Putin în mijloc, Donald Trump, Recep Tayyip Erdogan și premierul canadian Justin Trudeau prin părți, iar Angela Merkel, puțin în spatele lor, în schimb cu o panglică a „Sfântului Gheorghe” în piept, face înconjurul Internetului în aceste zile. Victimă a unui fotoshop reușit sau intenționat, poza a fost distribuită pe pagina sa de Facebook și de deputat socialist Vlad Bătrîncea, apropiat al președintelui Igor Dodon. La scurt timp însă, postarea a fost ștearsă.

Deși nu se cunoaște subiectul, se pare că președinții SUA, Donald Trump, cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, asistat de un traducător, și premierul canadian Justin Trudeau, au profitat de momentul retragerii premierului englez Theresa May, discutând aprins un subiect oarecare. În treacăt sau alăturându-se discuțiilor, cancelarul german Angela Merkel, se vede puțin mai în spatele celor patru.

În acest moment au și fost surprinși de fotoreporterul agenției Reuters.

Poza a fost preluată de internauții ruși care au „corectat-o” puțin. Astfel, pe scaunul care de fapt aparținea premierului Theresa May, a „apărut” figura lui Vladimir Putin, inscripția „United Kingdom” a fost înlocuită cu „Russian Federation”, iar în pieptul Angelei Merkel a fost pusă o panglică bicolor a „Sfântului Gheorghe”, considerată drept simbol a victoriei trupelor sovietice asupra fascismului.

Deși nu se știe dacă știa sau nu despre „corectarea” prin care a trecut poza, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a distribuit azi dimineață poza (cea trucată), însoțind-o cu un mesaj în limba rusă în care menționa că, din punctul lui de vedere, aceasta reprezintă „tot ce trebuie să știm despre summitul G20” și că anume așa trebuie să arate fotografia. „Правильное фото, я считаю” (n.r. „O poză corectă, cred eu”), a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Totuși, la scurt timp, acesta a șters postarea.

2017-07-08  14.07.09

1 2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...