PSRM vrea să-l demită pe Chirtoacă până în toamnă; Semnăturile au fost depuse la Judecătorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanţii Grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului privind demisia primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă au depus vineri semnăturile şi documentele necesare la Judecătoria municipiul Chişinău, oficiul Buiucani.

Socialiștii au depus astăzi la Judecătoria Buiucani listele cu semnături și documentele necesare pentru desfășurarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă, deputatul Vlad Bătrînea declarând că referendumul ar putea avea loc în această toamnă.

„Astăzi am depus semnăturile colectate din partea celor care nu mai vor să tolereze în fruntea Capitalei un individ corupt și incompetent. (…) În septembrie sau octombrie va avea loc acest referendum”, a declarat Bătrîncea, deşi colegul său socialist Ion Ceban declara acum câteva zile că referendumul ar putea fi organizat la 24 septembrie curent, în ziua desfășurării unui referendum consultativ iniţiat de preşedintele Igor dDdon.

Batrîncea a declarat că în procesul de colectare a semnăturilor s-au confruntat cu impedimente din partea unor funcţionari ai autorităţilor publice locale şi că urmează a fi sesizate organele de drept.

„Ne-am confruntat cu un comportament neadecvat din partea unor funcționari. Am avut mai multe situații ilegale în suburbiile municipiului Chișinău, acolo unde primarii liberali au refuzat să avizeze listele de semnături. Ne vom adresa Procuraturii Generale”, a mai adăugat Bătrîncea.

În termen de 15 zile, instanţa urmează să verifice listele cu semnături, iar apoi să-şi anunţe decizia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...