Compania afiliată fraților Lucinschi continuă să câștige milioane din licitații publice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania Genesis International, afiliată fraților Lucinschi, continuă să câștige milioane din contractele publice pentru reparația drumurilor.

În aceeași zi, pe 29 iunie curent, compania semnează cu Consiliul Raional Orhei trei contracte publice, în valoarea totală de 3,2 milioane lei pentru reparația drumurilor publice locale, scrie crimemoldova.com.

La toate cele 3 licitații au participat în total 7 companii, dar Genesis a ieșit învingătoare.

Genesis International face parte din categoria companiilor, care în ultimii ani au câștigat majoritatea licitațiilor de reparație a drumurilor. Potrivit unei investigații recente a ZDG, compania afiliată familiei Lucinschi, a câștigat în ultimii 6 ani sume enorme din contracte pentru reparația drumurilor.

Astfel, în perioada 2010-2016, Genesis International și-a „umflat ” conturile cu peste 230 milioane de lei din bugetul public. Firma se află în proprietatea fraților Sergiu și Chiril Lucinschi, fiii fostului președinte al RM, Petru Lucinschi.

35ff30839570fac25cdd8907ba82025c

Chiril Lucinschi a fost până nu demult deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pe listele PLDM. Potrivit ZDG, cei doi frați dețineau în România o firmă cu denumire similară, controlată prin 2 companii off-shore.

Totodată, potrivit sursei, în 2015, Sergiu Lucinschi a fost reținut de DNA, într-un dosar de șantaj, în cauză fiind implicată și Genesis International.

În ultimii ani, firma și-a schimbat de mai multe ori proprietarul, fiind controlată în prezent de fostul deputat pe listele „Alianței Braghiș”, Vitalie Mrug și de fiul acestuia, Vladlen.

În perioada guvernării comuniste, Mrug a obținut fotoliul de șef al Administrației de Stat a Aviației Civile.

Numele lui Mrug este legat de alte 2 firme, care în ultimii 7 ani au câștigat contracte de reabilitare a drumurilor. Este vorba de SA Magistrala, care a obținut peste 80 milioane de lei și Aspect-M, proprietară la Magistrala-Nistru, care a obținut peste 170 milioane de lei. Aspect-M este fondatoare și la Genesis International.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...