Stânga Nistrului confirmă desfăşurarea percheziţiilor în casele lui Şevciuk. Ce căutau, de fapt, organele de forţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanţii structurilor de forţă din stânga Nistrului confirmă informaţiile privind desfăşurarea percheziţiilor în casele fostului pretins preşedine transnistrean Evgheni Şevciuk, urmărit penal de către autorităţile nerecunoscute din regiune. Acest fapt a fost confirmat de reprezentantul Comitetului de investigaţii Oleg Gherjoba, potrivit căruia scopul percheziţiilor a fost găsirea şi ridicarea obiectelor, bunurilor sau documentelor care ar putea avea importanţă pentru anchetă.

Vedeţi şi: Percheziții la domiciliul lui Șevciuk: „Brigada” încearcă să intimideze oamenii

Anterior, Evgheni Şevciuk care, potrivit unor informaţii, se află acum la Chişinău, a scris pe pagina sa de Facebook despre desfăşurarea percheziţiilor în casele sale, calificându-le drept ilegale.

Vedeţi şi: Doi deputaţi cer IGP şi Procuraturii informaţii despre locul aflării lui Evgheni Şevciuk, dar şi dacă este cercetat penal pentru separatism

„La momentul actual, într-adevăr au fost desfăşurate percheziţii la locul de trai şi cel al vizei de reşedinţă a cetăţeanului Şevciuk Evgheni Vasilevici în oraşul Tiraspol, Rîbniţa şi satul Stroeni, raionul Rîbniţa. Vreau să subliniez în mod special că acţiuni procesuale similare au loc nu doar în privinţa cetăţeanului Şevciuk, ci şi a altor persoane implicate în infracţiunile pe aceste cauze penale”, a spus Gherjova pentru jurnalişti, citat de Ria Novosti.

Amintim că fostul lider transnistrean este cercetat penal pentru spălarea fondurilor publice în proporţii deosebit de mari, fapt pentru care riscă până la 12 ani de închisoare. Acesta pledează nevinovat şi s-a „refugiat” în dreapta Nistrului, fapt recunoscut chiar de el, menţionând că este persecutat politic la comanda proprietarului grupului „Sheriff”, Victor Guşan, care deţine şi echipa de fotbal cu acelaşi nume.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...