(VIDEO) A fost lansat filmul despre FIFA: „United passions”, pe marile ecrane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Filmul despre și finanțat de FIFA, „United Passions”, a fost lansat vineri în SUA, în plin scandal de corupție pentru organizația care gestionează fotbalul mondial, și a fost primit cu critici de presă, relatează AFP.

„Filmul cu Gérard Depardieu și Tim Roth în rolurile principale, este lansat în cel mai prost dintre momente sau este vorba oare de o lovitură de marketing genială?”, s-a întrebat site-ul de film Deadline.com.

„Filmul sponsorizat de FIFA, catapultat mai departe de un gol”, titrează și ziarul Los Angeles Times. „Am găsit doar trei persoane cărora le-a plăcut filmul lui Sepp Blatter despre FIFA”, scrie ironic și Washington Post.

„Tim Roth joacă rolul președintelui FIFA, Sepp Blatter (portretizat eficient și dur) — dar trebuie să ai un ego într-adevăr mare să finanțezi un film în care ești descris ca un erou, însă Blatter a avut măcar decența să nu-l angajeze pe Brad Pitt să joace rolul principal”, subliniază Washington Post.

O altă particularitate a acestui film: a strâns 0% opinii favorabile pe site-ul de critică de cinema RottenTomatoes.com. Printre comentariile postate se numără și cel al Sarei Stewart, critic de film la ziarul New York Post, care descrie lung-metrajul drept „soporific, amator și cu un calendar de ieșire pe ecrane hilar și nepotrivit”.

Filmul lui Frédéric Auburtin relatează înființarea Cupei Mondiale de fotbal și a FIFA de-a lungul mandatelor a trei președinți și a fost prezentat anul trecut la Cannes cu Sepp Blatter ca invitat de seamă al festivalului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...