Pettit: Dacă guvernarea va vota sistemul mixt, va fi un semnal că vectorul european contează mai puțin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă actuala guvernarea va ignora avizul Comisiei de la Veneția și avertizările din partea înalților oficiali europeni, privind modificarea sistemului electoral, atunci acesta va fi un semnal din partea Chișinăului, că vectorul european contează mai puțin, este de părere ambasadorul american James Pettit.

Potrivit ambasadorului, prin promovarea votului mixt, Partidul Democrat încearcă să-și „întărească puterea și influența politică”.

„Dacă Guvernul actual consideră că vectorul european este un scop foarte important, atunci eu aș spune că e foarte straniu să ignore aceste recomandări ale Comisiei de la Veneția. De fapt, dacă vor ignora aceste recomandări, eu cred că aceasta ar reflecta în mod negativ dorința Guvernului să continue în mod rapid și progresiv pe vectorul european”, a declarat James Pettit vineri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Anterior, înalți oficiali din cadrul Uniunii Europene, printre care președintele Consiliului European Donald Tusk sau comisarul pentru Extindere, Johannes Hahn, au cerut guvernării de la Chișinău să respecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneția, privind modificarea sistemului de vot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...