(STUDIU) Specialiștii trag un semnal de alarmă: Cartofii prăjiți ne ucid încet, dar sigur

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un studiu realizat de Societatea Americană de Nutriţie scoate la iveală o concluzie alarmantă: cartofii prăjiți ne ucid încet, dar sigur.

Societatea Americană de Nutriție a arătat, în urma unui studiu, că oamenii care mănâncă frecvent cartofi prăjiți sunt mai expuși bolilor. Studiul a fost realizat pe un număr de 4.440 de persoane, cu vârsta între 45 și 79 de ani, pe o perioadă de 8 ani. În această perioadă, participanților la studiu li s-au monitorizat obiceiurile alimentare, mai exact dacă consumă cartofii prăjiți, fierți sau sub o altă formă.

Pe perioada studiului, 236 de persoane au decedat și, după ce au analizat și alți factori secundari (nivel de educație, rasă, venit, consum de alcool, printre altele), au ajuns la concluzia că persoanele care consumă cartofi prăjiți cel puțin de două ori pe săptămâni prezintă riscuri mai mari de îmbolnăvire și, ulterior, deces, potrivit The Sun.

Pe de altă parte, cercetătorii avertizează că decesul ar putea fi și rezultatul unor obiceiuri nesănătoase cumulate, în condițiile în care studiul nu a ținut cont și de celelalte obiceiuri nesănătoase ale participanților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...