Contrabandă cu 220 de litri de chimicale la nordul ţării. Şoferul de 51 de ani riscă până la 5 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 220 de litri de chimicale fără acte de provenienţă au fost reţinute de polițiștii de frontieră din Direcția regională „Nord” a ţării. Cantitatea de chimicale era transportată cu ajutorul unui Mercedes E 200, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 51 de ani, care se deplasa de la linia de frontieră spre satul Cotiujeni, raionul Briceni. Acesta însă nu a putut prezenta documente privind provenienţa mărfurilor.

Polițiștii de frontieră au acționat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Larga”, care au oprit în trafic unitatea de transport în proximitatea satului Cotiujeni. Urmare a verificării autoturismlui, polițiștii de frontieră au depistat 29 de recepiente, din masă plastică, în care erau îmbuteliate 200 litri de chimicale. Pe faptul celor depistate, a fost luată decizia extinderii investigațiilor, fiind efectuată o percheziție la domiciliul șoferului. Alte două butelii a câte 10 litri fiecare, pline cu chimicale fabricate în Ucraina, pentru care nu s-a putut oferi documente de proveniență, au fost reținute.

Cazul este examinat sub toate aspectele în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor şi persoanelor implicate în ilegalitatea dată. Persoana banuită va fi cercetată penal cpentru contrabandă şi riscă închisoare de până la 5 ani.

23434 ett chimicale (1) chimicale (2) 12


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...