PDM pregătește un anti-protest? Autocare pline cu oameni pleacă spre Ialoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jurnalistul Vasile Năstase, reprezentant al Platformei Demnitate şi Adevăr şi deputat în primul Parlament, anunță că mai multe autocare din republică, pline cu oameni, pleacă în diferite direcții, numai nu la Chișinău unde va fi organizat un protest împotriva încercării puterii de a schimba sistemul de vot în unul mixt.

„O informație de ultimă oră, domnilor Ambasadori. Bandiții lui Plahotniuc oferă câte 150 de lei oamenilor din sate pentru a-i căra în nicăieri. În fiecare autobuz se află câte un polițist pentru a nu fi opriți pe drum”, a anunțat Năstase pe o rețea de socializare. Reprezentanții PD nu au fost de găsit pentru a comenta informația.

Ulterior, acesta a scris că două autobuze pleacă de la Rezina la Ialoveni, nu la Chișinău, oamenii fiind duși la o manifestație organizată de partidul de la putere – Partidul Democrat (PD).

„Așa ceva nici în filme nu vezi. Cineva mă informează că două autobuze pleacă de la Rezina la Ialoveni, nu la Chișinău (…) Le-au zis oamenilor că dacă nu merge,vor fi dați afară de la serviciu”, anunță Vasile Năstase.

În același timp, o locuitoare a orașului Ialoveni anunță că transportul public din oraș este perturbat, de un protest în susținerea votului mixt.

„Se pare că transportul public astăzi nu merge în regim normal. În Ialoveni sunt foarte mulți oamenii în stații. Iar ca bonus în centrul orașului se organizează ceva în susținerea votului mixt”, spune aceasta.

Ziarul de Gardă scria anterior că, acțiuni de protest în această duminică organizează nu doar cei care se pronunță împotriva schimbării sistemului electoral, dar, se pare, și Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Un protest în fața Parlamentului pentru 11 iunie a fost anunțat încă la 22 mai curent de către reprezentanți ai societății civile, lideri ai unor partide parlamentare de opoziție, dar și de partide extraparlamentare, personalități din diferite domenii și activiști civici, care cer deputaților retragerea proiectului de lege ce presupune trecerea la sistemul mixt de vot.

Totodată, un locuitor dintr-un sat al raionului Rezina a spus că edilul din localitate, care este membru al PDM, a anunțat angajații primăriei că trebuie să participe duminică la un protest inițiat de partid. Sursa ZdG a precizat că sâmbătă ar fi avut loc o ședință a edililor democrați din raion, iar exact după aceasta, primarul a început să mobilizeze oamenii, precizând că ar urma să adune 20 de persoane.

Reporterul Ziarului de Gardă a încercat să verifice această informație și a telefonat la mai multe primării din țară conduse de democrați. Sub pretextul că ar fi un angajat al primăriei din satul vecin care ar cunoaște despre organizarea unei acțiuni de protest de către PDM, reporterul a apelat la sediile autorităților publice locale.

Apelată, o angajată a primăriei satului Cinișeuți, Rezina, a spus că primara, Mariana Corcevoi, ar fi fost chemată de către președinta organizației teritoriale PDM pentru discuții, iar după, nu le-a spus decât că ar urma să aibă loc un protest, dar că detaliile le va comunica mai târziu.

Angajata a precizat că primara ar fi vorbit despre o deplasare a persoanelor, nu la Chișinău, dar în or. Ialoveni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...