Viktor Ianukovici contestă în justiţie sancţiunile impuse de UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici şi fiul său cel mare, Oleksandr Ianukovici, au contestat în justiţie sancţiunile care le-au fost impuse de Uniunea Europeană în 2014 şi care au fost reînnoite în 2015, relatează agenţia Ukrinform.

Apelul depus de fostul preşedinte ucrainean şi fiul său împotriva sancţiunilor apare în baza de date a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg. Detaliile apelului, inclusiv data la care a fost depus, nu sunt dezvăluite însă pe site-ul CJUE.

Uniunea Europeană a impus în martie 2014 sancţiuni vizându-i pe Viktor Ianukovici şi cei doi fii ai săi, precum şi pe numeroşi foşti miniştri ai acestuia, blocându-le bunurile de pe teritoriul UE. În martie 2015, sancţiunile au fost prelungite pentru un an.

Sancţiunile nu îl împiedică pe fostul preşedinte ucrainean să viziteze statele Uniunii Europene, dar Ianukovici, care este căutat de Interpol, nu călătoreşte în afara Rusiei, unde locuieşte de când a fost înlăturat de la putere în februarie 2014.

Fiul cel mic al lui Ianukovici, care s-a înecat în lacul Baikal din Rusia în martie 2015, a fost exclus ulterior de pe lista cu persoanele vizate de sancţiuni, precizează Ukraine Today în pagina electronică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...