PL acuză PD și blocul lui Leancă de înțelegeri electorale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal acuză Partidul Democrat și Blocul Electoral „Platforma Popular Europeană din Moldova Iurie Leancă” de anumite înțelegeri electorale, îndreptate împotriva candidatului liberal la funcția de primar al comunei Băcioi.

Potrivit liberalilor, acuzațiile candidatului PPEM la funcția de primar al capitalei, Oazu Nantoi, formulate miercuri în cadrul unei conferințe de presă, sunt „nefondate”. Nantoi l-a acuzat pe primarul liberal de Băcioi Vitalie Șalari, candidat la un nou mandat în fruntea comunei, de mai multe ilegalități.

„Ion Barbulat și Nicolae Paiu au fost concediați în baza cererilor depuse chiar de ei, iar Vasile Toderașcu a fost concediat de Consiliul Local Băcioi înainte de a deveni candidat PPEM, această acțiune fiind una firească, întrucât funcția i-a fost oferită de către Partidul Liberal, iar după decizia luată de dânsul de a adera la PPEM și a pleca din PL, ar fi fost cazul să plece benevol din funcție”, se arată într-un comunicat al liberalilor.

Mai mult decât atât, liberalii susțin că presiuni se fac asupra lui Vitalie Șalari, iar acestea ar fi orchestrate de către Partidul Democrat, la solicitarea blocului condus de Iurie Leancă. Asta după ce Centrul Național Anticorupție, partajat politic Partidului Democrat, a efectuat miercuri descinderi în incinta primăriei Băcioi și în locuința primarului localității.

„Avem motive să bănuim că această percheziție este efectuată la comandă, în urma concedierii lui Vasile Toderașcu din funcția de viceprimar al comunei Băcioi, și presupunem implicarea Partidului Democrat din Moldova, care a fost, probabil, solicitat de PPEM, admițând, astfel, o încălcare foarte gravă cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Nu excludem faptul că nu se vor opri aici și vor încerca să excludă candidatul PL la funcția de primar al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, din cursa electorală, așa cum au mai făcut-o și în alte cazuri”, acuză Partidul Liberal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...