(FOTO) Igor Dodon la întâlnire cu diaspora din Sankt Petersburg: Promite să deschidă un consulat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit la Sankt Petersburg cu diaspora și a spus că va face tot posibilul să deschidă acolo un consulat. Potrivit șefului statului, la întâlnire au fost circa 400 de oameni printre care și moldoveni din sudul Rusiei.

„Am discutat despre situația din țară, dar și despre înțelegerile pe care le-am avut în urma discuțiilor cu președintele Rusiei. Voi face tot posibilul ca să deschid Consulatul Moldovei la Sankt Petersburg. Aici trăiesc aproape 200 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, mai mulți decât în Italia, unde este ambasadă și câteva consulate. Însă, chiar și în Italia, aceste instituții nu sunt suficiente pentru a acorda servicii de calitate compatrioților noștri”, spune președintele Igor Dodon într-un mesaj pe o rețea de socializare.

dodon2

De asemenea, șeful statului a anunțat despre un congres al diasporelor moldovenești din întreaga lume, pe care va încerca să-l organizeze.

„S-a pus problema numărului de secții de votare din țara noastră, dar și de peste hotare, în primul rând în Federația Rusă. Reieșind din numărul moldovenilor în Rusia și numărul buletinelor, ar trebui să fie nu mai puțin de 150 de secții de votare”, consideră Igor Dodon.

Citește și: (VIDEO) Dodon, luat peste picior de Putin. „Întrebați-l pe Dodon, el știe mai bine!”

Totodată, președintele precizează că unele propuneri ale diasporei vor fi implementate în proiecte de legi, în special cele care țin de protecția socială a unor categorii de cetățeni.

dodon3

De asemenea, la întâlnire au mai fost discutate mai multe aspecte economice, interacțiunea cu mediul de afaceri, comerțul, relațiile de cooperare regională, ș.a.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...