(LIVE) Pe străzile Chișinăului răsună „ultimul sunet pentru Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Ultimul clopoțel pentru Plahotniuc”. Așa se numește o pichetare improvizată a „Partidului Nostru” care se desfășoară în aceste momente pe străzile Chișinăului.

Activiștii și susținătorii „Partidului Nostru” desfășoară în aceste momente o acțiunea cu genericul „ultimul clopoțel pentru Plahotniuc”. Manifestanții au pornit în coloană din fața Academiei de Științe a Moldovei și merg la una dintre adresele la care stă oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Potrivit liderului formațiunii politice, Renato Usatîi, escapadele lui Plahotniuc nu mai pot fi tolerate, iar ultima sa decizie privind expulzarea a cinci diplomați ruși nu doar pune sub amenințare relațiile cu Rusia, dar și ar putea destabiliza situația în Moldova.

Participanții la acțiune au cu ei clopoței, cu care îl anunță simbolic pe coordonatorul coaliției de guvernare despre „ultimul sunet”.

„Suntem pentru o prietenie cu Rusia”, „Jos Plahotniuc”, „Acesta este război”, „Adio, Plahotniuc”, „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta” au scandat manifestanţii. De asemenea, protestatarii au solicitat Parlamentului să renunţe la proiectul de lege ce prevede schimbarea sistemului electoral, de la proporţional la unul mixt.

În acest context, oamenii i-au cerut preşedintelui Dodon să se dezică de prietenia cu Plahotniuc şi să se alăture poporului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...