Motivul pentru care şampania nu trebuie păstrată niciodată la frigider: Metoda de răcire a băuturilor în maxim 15 minute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marie-Christine Osselin, vinificatorul Moët & Chandon, explică motivul pentru care şampania şi vinul spumant nu trebuie depozitate niciodată în frigider. Specialistul oferă o metodă rapidă de răcire a băuturilor în maximum 15 minute.

Dacă aţi cumpărat recent o sticlă de şampanie, şansele de a o depozita în frigider sunt mari. La urma urmei, nimănui nu îi place să consume un pahar de şampanie caldă. Totuşi, dacă păstraţi şampania în frigider, asiguraţi-vă că nu o ţineţi prea mult timp, pentru că s-ar putea să-i distrugeţi aroma, scrie businessinsider.com.

„Dacă intenţionaţi să vă bucuraţi de o sticlă de şampanie (sau vin spumant) în decurs de trei până la patru zile de la cumpărare, este în regulă să depozitaţi produsul în frigider. Însă, după această perioadă, aciditatea începe să se schimbe din cauza lipsei umidităţii“, explică Marie-Christine Osselin, vinificatorul Moët & Chandon, pentru Huffington Post.

„Pe măsură ce dopul se usucă, sigiliul dintre sticlă şi plută se desprinde, şampania oxidându-se mai repede şi schimbându-şi aroma“, a spus Osselin. În mod normal, ar trebui să depozitaţi sticlele într-un loc răcoros, cu lumină scăzută şi o temperatură constantă.

Dacă aveţi o pivniţă sau un raft de vin, acesta ar fi locul perfect pentru a păstra sticlele cu şampanie sau cu vin spumant. În loc de frigider, Osselin recomandă răcirea vinului/şampaniei într-o găleată umplută cu gheaţă şi o treime de apă, permiţându-i să se răcească timp de 15 de minute.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...