Cum să crești copilul pentru a deveni milionar: Rețeta succesului, dezvăluită de unul dintre cei mai bogați tineri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Există anumite lucruri pe care părinţii pot să le aplice în creşterea copiilor, care vor contibui la dezvoltarea şi transformarea lor în oameni de succes. Aceasta este părerea unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, miliardarul filipinez Edgar „Injap” Sia II. El a fost inclus în topul celor mai tineri miliardari în revista Forbes din Asia.

În vârstă de 33 de ani, Injap a fondat Mang Inasal, un lanţ de restaurante de tip fast food faimos în Filipine şi a scris cartea o carte privind creşterea „inteligentă” a copiilor, în care explică părinţilor cum să îşi crească micuţii astfel încât aceştia din urmă să ajungă persoane de succes.

Iată principalele sfaturi pe care miliardarul le dă părinţilor:

1. Fii un model pentru copilul tău

Injap povesteşte că el provine dintr-o familie de imigranţi şi că şi-a văzut părinţii străduindu-se să supravieţuiască, arătându-le atât lui cât şi fraţilor valoarea muncii asidue şi a integrităţii. „Am văzut cum perseverenţa părinţilor mei i-a ajutat să pună pe picioare propria lor afacere, bucăţică cu bucăţică. Spiritul meu antreprenorial a fost insuflat de faptul că i-am văzut pe părinţii mei făcând totul pe cont propriu”, mărturiseşte Injap.

2. Daţi-le copiilor responsabilităţi

Injap a mucit la magazinul părinţilor lui încă de la vârsta de opt ani, astfel că tânărul a învăţat ce înseamnă responsabilităţile şi a început să găsească singur soluţii pentru creşterea vânzărilor şi atragerea clienţilor.

3. Primii paşi către succes sunt munca asiduă şi efortul, nu banii

„Părinţii mei nu s-au născut bogaţi. Când au format o familie şi mulţi ani după aceea, ei au muncit din greu ca să câştige tot ceea ce au acum”, povesteşte Injap.

Tânărul a învăţat, astfel, care este valoarea muncii asidue şi a găsit inspiraţie în exemplul oferit de părinţii lui. Pentru a deschide restaurantele Mand Inasal, Injap povesteşte că nu a dormit nopţi întregi în primii ani de la deschidere.

4. Învăţaţi-vă copiii care sunt valorile care îi vor menţine pe linia de plutire de-a lungul vieţii

Injap nu a muncit niciodată având în minte ideea că va ajunge un miliardar faimos şi acest lucru se datorează felului în care a fost crescut.

„Având atâţia bani la 33 de ani ar putea să fie un lucru care să te conducă pe o pistă greşită. Este un adevărat test de personalitate, de caracter. Le mulţumesc părinţilor mei pentru valorile pe care ni le-au insuflat nouă, copiilor, care m-au ajutat să rămân cu picioarele pe pământ”, explică tânărul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...