Echipele clasate pe locurile 1 în fiecare grupă au disputat finala, iar loturile care au ocupat poziţiile secunde au jucat partida contând pentru locul 3. În meciul pentru medaliile de bronz, tinerii fotbalişti din satul Măgdăceşti Criuleni au învins cu 2-1 pe semenii lor de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Chişinău.

Elevii Liceului Teoretic „Spiru Haret” din capitală au disputat trofeul competiţiei în compania titularilor formaţiei „Universum” din satul Sărata Galbenă, Hânceşti. Tinerii hânceşteni au început mai bine partida şi la pauză conduceau cu 2-1. După reluare, chişinăuieni au „mărit turaţiile” şi au reuşit să mai înscrie de 3 ori. Scorul final a fost 4-3 în favoarea jucătorilor de la Chişinău.

După meci, am cules impresii ale protagoniştilor.

ALEXANDRU VLAS, jucător Universum, Hânceşti: „A fost un meci greu. Am marcat două goluri, apoi ne-au condus ei. Am egalat, dar am pierdut după 40 de minute.”

VLADIMIR GUZUN, jucător „Spiru Haret”, Chişinău: „Meciul ăsta a fost greu pentru noi. La început pierdeam cu 2-0, dar ne-am mobilizat şi am câştigat până la urmă 4-3. A fost greu să câştigăm.”

Viceministrul Tineretului şi Sportului Ion Florean, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, au înmânat echipei câştigătoare cupa şi medaliile. Formaţiile de pe locurile doi şi trei au primit diplome şi medalii, iar fiecare din cei peste 260 de participanţi s-a mai ales şi cu câte o îngheţată.

Turneul republican de fotbal „Guguţă” pentru jucători cu vârsta de până la 12 ani se desfăşoară în fiecare an şi în etapele locale, raionale, zonale şi republicană, cu participarea a mii de copii din toată ţara.