(VIDEO) Manchester United a câștigat în premieră Europa League; Ajax a intrat în istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Manchester United a câștigat miercuri, la Stockholm, finala UEFA Europa League, într-o finală în care a învins fără probleme vicecampioana Olandei, Ajax Amsterdam.

Cu o echipă mult mai experimentată, United nu a avut nicio clipă probleme, deschizând scorul în minutul 18, prin Pogba. Finala a fost practic decisă în debutul părții secunde, când Mkhitaryan a fructificat excelent un corner.

Ajax a intrat totuși în istorie. Jucătorii trimişi în teren de antrenorul Peter Bosz au avut o medie de vârstă de 22 de ani şi 282 de zile, cea mai mică a unei echipe care a jucat într-o finală de cupă europeană.

La 17 ani şi 285 de zile, fundaşul Matthijs de Ligt a devenit cel mai tânăr jucător care dispută o finală de cupă europeană. În Liga Europa, el îl detronează pe Joao Moutinho, care avea 18 ani şi 252 de zile la finala Sporting Lisabona – ŢSKA Moscova din 2004.

De cealaltă parte, este pentru prima dată când Manchester United câștigă acest trofeu, performanță grație căreia va evolua în ediția viitoare de Liga Campionolor.

Jose Mourinho, antrenorul englezilor, a câștigat al doilea trofeu din cariera sa, după cel din 2004, cu Porto.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...