Țigările din Republica Moldova continuă să ajungă pe piața neagra a UE: 10 tentative de scoatere ilegală, descoperite săptămâna trecută

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajații Serviciului Vamal au prevenit săptămâna trecută zece tentative de scoatere ilegală din țară a țigărilor, fiind reținute în vederea confiscării peste 23 de mii de țigarete în asortiment, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Primele trei tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera vamală au fost înregistrate la postul vamal Sculeni, unde vameșii, asistați de patrupedul Serviciului Vamal, au descoperit 8.400 țigarete de diverse mărci.

Alte trei cazuri au fost consemnate la postul vamal Giurgiulești, unde datorită implicării câinelui antitabac au fost depistate 4.880 de țigarete nedeclarate. Celelalte 9.860 de țigarete tăinute de controlul vamal au fost depistate la posturile vamale Leușeni, Cahul și Lipcani.

Țigările au fost reținute și transmise serviciilor specializate ale Vămii, pentru continuarea cercetărilor și aplicării amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.

Totodată, este de menționat că, în intenția de a se eschiva de la controlul vamal, unele persoane recurg la diverse modalități de camuflare a bunurilor nedeclarate în vederea inducerii în eroare a câinilor de serviciu, prin utilizarea unor substanțe nocive pentru inspectori sau patrupezi. Precizăm că utilizarea acestor metode va constitui circumstanță agravantă în procesul de documentare a încălcărilor depistate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...