Eurovision 2017: Vezi punctele primite de Republica Moldova de la juriul şi publicul fiecărei ţări; Australia ne-a dat cel mai mare punctaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Băieții de la SunStroke Project au adus Moldovei aseară locul trei la Eurovision Song Contest 2017 din Ucraina care este și cel mai bun rezultat obținut vreodată de țara noastră la acest prestigios concurs muzical european.

Începând cu anul 2016, concursul are un nou sistem de punctare – votul unui juriu de specialitate și cel al publicului. Cu 374 de puncte, formaţia SunStroke Project a obţinut locul 3 la Eurovision Song Contest 2017. Piesa „Hey mamma” a primit 110 puncte din partea juriului și alte 264 din partea publicului.

În urma votului juriului, țara noastră s-a clasat pe poziția a 8-a, chiar dacă nu a obținut 12 puncte de la nicio țară, dar votul publicului (locul 3) a schimbat totul.

Cele mai multe puncte au venit din Australia. Juriul din această țară a acordat Republicii Moldova 10 puncte, în timp ce din partea publicului au venit 12 puncte. Juriul din România a fost mai puțin darnic și a oferit țării noastre doar 8 puncte, în schimb publicul a avut 12 puncte pentru Republica Moldova. Tot 20 de puncte per total au venit din Italia – 8 puncte juriul și 12 publicul și  Azerbaidjan – câte 10 puncte din parte juriului și al publicului.

Portugalia, reprezentantul țării care a câștigat concursul, a oferit țării noastre 18 puncte – 6 juriul și 12 publicul, iar din partea Ucrainei am primit 16 puncte – 4 juriul și 12 publicul.

Din partea juriului de specialitate Republica Moldova a mai primit 8 puncte de la Suedia și Armenia; 7 puncte de la Spania, Grecia și Serbia; 6 puncte de la Macedonia, Portugalia, Marea Britanie; 4 puncte de la Ucraina, 3 puncte de la Israel, Finlanda, Cehia; 2 – Norvegia şi 1 punct de la Letonia.

Din partea publicului au mai venit câte 10 puncte de la Ungaria, Belarus, Bulgaria; 8 puncte de la Suedia, Danemarca, Letonia, San Marino și Lituania; 7 puncte de la Serbia, Franța, Germania și Belgia; 6 puncte de la Armenia, Grecia, Spania, Norvegia, Islanda și Cipru; 5 puncte de la Finlanda, Cehia și Olanda; 4 puncte de la Croația și Estonia; 3 puncte de la Slovenia, Muntenegru și Austria; 2 puncte de la Macedonia și 1 punct de la Malta.

politia-586x319


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...