Germania taie Coreei de Nord o sursă de venit din Berlin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Germania a anunţat miercuri că va angaja o procedură pentru a închide un hotel din inima Berlinului, pentru a priva Coreea de Nord, proprietara clădirii, de o sursă de venituri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Clădirea ce găzduieşte Cityhostel, hostel cu preţuri mici situat la o aruncătură de băţ de atracţiile turistice cele mai populare din centrul capitalei germane, s-a dovedit a fi proprietatea ambasadei nord-coreene, care primeşte o chirie lunară de 38.000 de euro, au explicat mai multe mass-media germane, printre care cotidianul Suddeutsche Zeitung şi televiziunea publică ARD.

Citând o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU din noiembrie anul trecut, ce impune noi sancţiuni din cauza programului nuclear nord-coreean, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei germane a subliniat că „reprezentanţele Coreii de Nord în străinătate trebuie să-şi limiteze activităţile diplomatice şi consulare”.

„Orice activitate comercială este interzisă (…), iar Cityhostel din Berlin nu constituie o activitate diplomatică sau consulară”, a declarat Martin Schoefer, astfel că executivul german va închide această sursă de finanţare pentru regimul nord-coreean pe cât de repede posibil.

El nu a precizat în ce mod intenţionează guvernul german să facă acest lucru, nici dacă hostelul, care nu este exploatat de ambasadă, îşi va înceta activitatea. Responsabilul german nu a precizat nici de când sunt la curent autorităţile germane cu activitatea acestui hostel.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...