(VIDEO) Eurovision 2017: Republica Moldova concurează astăzi, în prima semifinală; Lista melodiilor participante

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În această seară, în capitala ucraineană, se va desfășura prima selecție a concursului european de muzică Eurovision 2017, cu participarea a 42 de țări și absența notabilă a Rusiei. Astăzi ar urma să evolueze și reprezentanții Republicii Moldova, trupa SunStroke Project, cu piesa „Hey Mamma”, care deține o cotă de 151.00 la casele de pariuri.

Provocarea este de a umple cea mai mare sală din Ucraina atât în serile celor două preselecții, marți și joi, cât și la marea finală de sâmbătă. Portugalia și România se vor întoarce în concurs după un an de absență, în timp ce Bosnia și Herțegovina s-a retras din competiția de anul acesta din motive financiare. Rusia și-a anunțat, de asemenea, retragerea după ce interpretei Iulia Samoylova i-a fost interzis accesul în Ucraina după ce ar fi intrat ilegal în Crimeea, regiune anexată de Rusia în 2014.

Citește și:(VIDEO) TOP 10 favorite la câștigarea Eurovision 2017: Italia, Portugalia, dar și România, cu cele mai apreciate piese

În semifinala de astăzi vor concura: Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Australia, Cipru, Slovenia, Armenia, Moldova, Cehia, Letonia, Islanda, Grecia şi Polonia.

Este al 13-lea an consecutiv când Republica Moldova participă concursului Eurovision Song Contest. În 2016, reprezentanta țării noastre, Lidia Isac, nu a reușit să se califice în marea finală. Experții spun că acest lucru a fost și din cauza că Moldova nu a fost în aceeași semifinală cu România, țară care ne acordă preponderent maximum de puncte.

Prima semifinală a concursului Eurovision 2017 va începe la ora 22:00.

Slavko Kalezić – Space (Muntenegru)

Norma John – Blackbird (Finlanda)

Tamara Gachechiladze – Keep The Faith (Georgia)

Salvador Sobral – Amar Pelos Dois (Portugalia)

Blanche – City Lights (Belgia)

Robin Bengtsson – I Can’t Go On (Suedia)

Lindita – World (Albania)

Dihaj – Skeletons (Azerbaidjan)

Isaiah – Don’t Come Easy (Australia)

Hovig – Gravity (Cipru)

Omar Naber – On My Way (Slovenia)

Artsvik – Fly With Me (Armenia)

Sunstroke Project – Hey Mamma (Moldova)

Martina Bárta – My Turn (Cehia)

Triana Park – Line (Letonia)

Svala – Paper (Islanda)

Demy – This Is Love (Grecia)

Kasia Moś – Flashlight (Polonia)


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...