Ion Sturza: La Chișinău mulțimea e în „patimi”. Cineva şi-a ieşit din minţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mulțimea e în „patimi” iar la Chişinău: uninominal, mixt. Supărare la unii, extaz la alţii. Așa comentează fostul prim-ministru Ion Struza votul de astăzi din Parlament, când PD, PSRM și foștii deputați PLDM au ajuns la un numitor comun și au votat pentru schimbarea sistemului electoral în unul mixt, fiind o comasare între proiectele PD și PSRM.

„O cunoștință consideră că, din disperare, cineva şi-a ieşit din minţi. Nu cred. E o cacealma pentru aborigeni. Se ştie foarte bine că, fără un aviz favorabil al Comisiei de la Veneţia, acest proiect nu poate fi votat, fie el mixt, uninominal sau abdominal… Acest aviz ar urma să vină cel devreme în iulie. Nu va fi pozitiv, la sigur! Nu se întrunesc criteriile minime – consensul larg al societăţii şi al clasei politice”, a reacționat Sturza.

Acesta apreciază că decizia este la mâna Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase, a celor care reprezintă astăzi opoziţia reală, dar şi a câtorva zeci de ONG-uri, care reprezintă societatea civilă.

Sturza fare referire și la ratingul PD, care sub conducerea oligarhului Vladimir Plahotniuc a ajuns în sondaje la marja de eroare – 3%.

„La ce atâţia bani daţi pe consultanți, PR, dacă poporul nu te vrea!? Alungă-i dracului! Economiseşti banii „sponsorilor” partidului, ai cetăţenilor Republicii Moldova. Dar multe lucruri au fost în ultimii ani iraţionale, alegerile prezidenţiale directe, susţinerea candidaturii lui Dodon, arestările foştilor camarazi de business pe bandă rulantă, contracte de milioane cu lobbyişti controversaţi americani, atacuri pe gratis la adresa ruşilor, retransmitere concomitentă a propagandei ruseşti la Prime, Shor în libertate, Filat la puşcărie, uninominal, neuninominal. Poate, aceasta e cheia „succesului” de tocmai 3%?”, se mai arată în reacția fostului premier.

Am văzut şi „gluma” „popularului” Valeriu Ghileţchi, cică, ne-a salvat de la uninominal, votând iniţiativa lui Dodon… Super tare, ca doaga de butoi, mai spune Ion Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...