(HARTĂ) Șoseaua de centură a Chișinăului, în construcție: La ce etapă se află și când va fi gata

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Construcția șoselei de centură a orașului Chișinău a început deja, iar până în anul 2022 întreaga şosea ar putea fi finalizată în totalitate. Declarațiile aparțin ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, și au fost făcute miercuri, înainte de ședința Guvernului, dar și de arestul acestuia.

„Primul segment de centură deja este în construcție, iar pentru toată șoseaua sunt preconizate cheltuieli de 200 de milioane de euro, bani oferiți de BERD şi BEI”, a afirmat Chirinciuc, pentru unimedia.info.

Reabilitarea primului segment de drum va costa 9 milioane de euro, lucrările urmând să fie finalizate până în noiembrie 2017.

Sunt însă doar 6 km din cei 80, cât ar urma să aibă șoseaua de centură a Chișinăului. Deocamdată, aproximativ 33 de km din această șosea sunt deja construiți, însă se află într-o stare nesatisfăcătoare.Cattura15-e1442597441353

Ministrul a mai anunțat că, este o problemă cu alocările de teren, care în raza municipiului Chişinău sunt scumpe şi care au proprietari cu unele probleme legate de aceste terenuri, dar pe care împreună cu Guvernul Ministerul Transporturilor încearcă să le soluționeze.

Acest tronson urmează să treacă prin Ialoveni, Mileștii Mici, Sîngera și Floreni, iar construcția sa se va ridica la peste 130 de milioane de euro.

fffff-e1442597619953

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...