Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat mai multe inegalități.

Conform datelor, patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere. De asemenea, a fost înregistrată o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, o tentativă de transportare ilicită a bunurilor, în timp ce o persoană a prezentat document falsificat.

Totodată, patru cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, patru șoferi documentați pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor, iar trei persoane în conflict cu legea și două mijloace de transfort date în căutare au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 56,573 traversări, dintre care 35,435 înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu aceeași perioadă înainte de Paști a anului trecut, numărul este în descreștere cu 3,12%.

Totodată, cele mai solicitate puncte de trecere au fost „Leușeni” cu un total de 8,757 traversări persoane, „Otaci” – 8,720 traversări persoane și „Aeroportul Internațional Chișinău” – 7,361 traversări persoane.

Menționăm că, în perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...