Slusari, despre „prioritățile” lui Dodon: Probabil, visul lui este să devină fratele mai mare și să ia locul lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Dar oare este acest lucru prioritar atunci când poporul Republicii Moldova rămâne cu statut de victimă în propria țară capturată de o gașcă de bandiți? Aceasta este întrebarea care și-o pune Alexandr Slusari, unul dintre liderii Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, fost aliat de proteste stradale al actualului șef de stat.

Potrivit lui Slusari, o parte din alegătorii lui Igor Dodon au avut mari speranțe că acesta „va lupta pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația internă”. El însă, susține politicianul, „rămâne un observator simplu al procesului de consolidare a unui stat autoritar”, ceea ce reprezintă „un fundal favorabil pentru Plahotniuc în comerțul lui geopolitic cu occidentul”.

„Un apendiсe al puterii, care nu influențează absolut asupra proceselor interne ale organismului statului. Prin acțiunile sale excesive pe plan extern și inacțiunile pe interiorul țării, Dodon justifică necesitatea menținerii lui Plahotniuc în politică și îi ajută să instaureze în Moldova o dictatură feroce, în care din toți politicienii doar pentru Igor Nicolaevici este rezervat rolul de frate mai mic al dictatorului”, a scris Alexandr Slusari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPDA mai afirmă că „probabil, visul lui Dodon este să devină fratele mai mare și să ia locul lui Plahotniuc”, dar cu certitudine „pe agenda ambilor frați nu figurează salvarea poporului nostru de genocid social și catastrofa demografică”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...