Cetățenii „exotici” ai Republicii Moldova: Unii vin din Iordania, Ucraina și chiar Kongo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

22 de persoane au depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, în faţa viceprimarului municipiului Chişinău, Nistor Grozavu. Aceşti sunt originari din Iordania, Ucraina, Armenia, Republica Kongo, Turcia şi Belarus.

Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că în condiţiile actuale, obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova este o onoare, aceasta însemnând beneficierea de aceleaşi drepturi ca şi populaţia băştinaşă, inclusiv de dreptul la libera circulaţie în Europa.

Dar, totodată, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor reguli – cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat viceprimarul de Chişinău.

primaria2

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale.

Amintim că o comisie specială de pe lângă Guvern examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion.

primaria3


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...