Este vremea virozelor: Iată câteva alimente „magice”, care întăresc imunitatea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar.

Unii acizi graşi nesaturaţi au puterea de a creşte imunitatea atunci când sunt asociaţi cu o dieta echilibrata si aici am evidenţia Omega 3 şi Omega 6 a căror funcţie principală este reglementarea unor celule ale sistemului imunitar. Pentru asta trebuie sa introducem în dieta noastră cat mai multe semințe și nuci.

Alimente care sporesc imunitatea:

– Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajută în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conţine un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care opreşte creşterea si înmulţirea bacteriilor, ciupercilor şi stimulează fluxul de enzime digestive.

– Ardeiul iute sau boiaua de ardei, stimulează metabolismul. De asemenea, sunt bogate în beta caroten care este transformat în vitamina A în sânge şi luptă împotriva infecţiei.

– Ghimbirul conţine un component activ gingerol care este deosebit de eficient în lupta împotriva cancerului de colon. De asemenea, este bun pentru combaterea răcelei sau gripei.

– Scorţişoara: Acesta este un condiment de bază în orice bucătărie indiană. Scorţişoara este bogată în antioxidanţi care inhibă dezvoltarea bacteriilor şi coagularea sângelui. De asemenea, ajută la stabilizarea zahărului din sânge, reducând astfel riscul de diabet de tip 2. Luptă, de asemenea împotriva colesterolul rău şi controlează respiraţia urât mirositoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...