Ca în filme. Polițiștii moldoveni au învățat despre „profilul infractorului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii moldoveni vor putea identifica infractori după comportamentul acestora, exact cum vedem în filmele hollywoodiene. Cel puțin asta își propun după ce au participat la un curs de instruire numit „Analiza comportamentală”.

La instruirea specială organizată sub egida Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova au participat 11 polițiști.

Timp de cinci zile, ei au învățat despre victime și modul de abordare a acestora și despre profilul infractorului pentru a-l putea identifica mai ușor în mulțime. Totodată au abordat teme privind strategii de urmărire penală și au discutat despre cazurile cu implicarea criminalilor în serie din Republica Moldova.

„Participanții au avut posibilitatea să-și dezvolte abilitățile în analiza comportamentală, care își găsește pe deplin utilitatea în cadrul primei etape a procesului penal – urmărirea penală, fiind foarte necesară în realizarea profilului psiho-comportamental al posibilului autor al infracțiunii”, se arată într-un comunicat al IGP.

Instruirile au avut loc în cadrul procesului de modernizarea poliției, acțiune prevăzută atât de Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, cât și a Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017-2019.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...