Cea mai scurtă cursă aeriană, cu o durată de doar 8 minute, va fi închisă din cauza numărului mic de pasageri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Austria, compania aeriană People’s Viennaline a luat decizia de a închide ruta din Elveția spre Germania, declarată drept „cea mai scurtă rută internațională din lume”. Cursa aeriană zbura pe o distanță de doar 20 de km peste lacul Constance între Altenrhein, Elveția, și Friedrichshafen, sudul Germaniei, și dura doar 8 minute.

Deși fusese lansată abia în noiembrie 2016, cursa aeriană urmează a fi închisă din cauza numărului mic de pasageri. Numărul de circa 40 de mii de pasageri anual, planificat inițial, s-a dovedit a fi peste măsură, în condițiile în care, în martie compania a transportat pe această cursă doar circa 2.300 de pasageri

Claus-Dieter Wehr, directorul executiv al aeroportului Friedrichshafen, a declarat că People’s Viennaline, compania aeriană cu sediul în Viena care opera zborul, abandonează ruta din 14 aprilie din cauza cererii reduse.

Zborul a fost criticat de ecologiști ca fiind o sursă de poluare fără sens. Aceștia au solicitat anterior pasagerilor să utilizeze trenurile ca o alternativă mult mai ecologică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...